Ons motto is “Plezier in varen en verhalen”, waaronder we de navolgende doelen graag realiseren:

‘het uitwisselen van ervaringen’…..’het delen van kennis op nautisch gebied’…’het scheppen van een onderlinge band’……… ‘het elkaar informeren over handige tips over schip en/of vaargebieden’…… …..’het eventueel stroomlijnen van zaken met een algemeen belang voor alle leden’………. ……….en bij dit alles staat uiteraard gezelligheid voorop.

U vindt op de website informatie over onze vereniging, door en voor leden, maar ook voor belangstellenden en toekomstige nieuwe SK schippers en hun crew. Op dit moment, anno 2020, hebben we maar liefst 70 SK kotters met hun bemanning die lid zijn en bestaan we bijna 15 jaar!

Het is een jonge vereniging van schippers/eigenaren van de bekende SK kotters, maar ook SK Pilot, SK Sport, SK Vlet en als jongste telg de SK Sportsman van SK-Jachtbouw uit Sneek. De naam, Vereniging SK vloot,  is gekozen als symbool voor de verbondenheid van de merknaam enerzijds en met de schepen van de eigenaren, die gezamenlijk de vloot vormen, anderzijds.

Onze doelstelling trachten we onder meer te realiseren door het jaarlijks organiseren van “water” en “wal” bijeenkomsten. Deze worden per toerbeurt georganiseerd door een drietal Activiteiten commissies. We kennen een Activiteitencommissie in Noord, Midden en Zuid Nederland. Daarnaast komen de leden elkaar geregeld tegen op het water. Hierbij hanteren we het uitgangspunt: niemand is verplicht of moet zich verplicht voelen om ergens aan mee te doen. De keuze is geheel aan u als lid van de vereniging. Ook zal er enkele malen per jaar een “Nieuwsbrief” worden uitgegeven met nieuws van de vereniging, reisverhalen, tips, anekdotes etc. De vereniging is onafhankelijk en voert een dienovereenkomstig beleid, maar werkt in goede harmonie samen met SK-Jachtbouw/MK Jachtservice en voert als teken daarvan het SK logo van de werf in de verenigingsvlag.

Het bestuur bestaat uit een team van zeer enthousiaste mensen, die elk met hun specifieke kennis en ervaring volop bezig zijn om de vereniging uit te bouwen en te laten groeien om zo een gezonde basis voor de toekomst te leggen.

Wilt u meer weten over onze vereniging, dan nodigen wij u graag uit eens verder door de pagina’s van deze website te bladeren. Wilt u nog meer informatie, kijk dan op de pagina “Contact”, waar u alle relevante adressen vindt.

Toekomstige en nog niet lid zijnde SK eigenaren worden van harte uitgenodigd lid van de vereniging te worden. Het lidmaatschap geldt per schip voor twee volwassenen en de contributie bedraagt het eerste jaar € 45,00 (incl. verenigingsvlag) en daarna € 35,00 per jaar. Een aanvraagformulier voor het lidmaatschap kunt u op de site invullen en versturen of per E-mail of telefoon bij de secretaris aanvragen.

Wij heten u van harte welkom!

Het bestuur van  de Vereniging SK vloot.