Hotspots

Maak deze zomer een of meerdere foto's van uw leukste "hotspot" van dit jaar. Mail hem naar de webmaster met een korte uitleg en wie weet brengen we andere SK vaarders op een idee…

 

Grou

Grou, centraal in Friesland gelegen stadje aan het Prinses Margrtietkanaal. Grou is een watersportgemeente puur sang, veel scheepsbouw en verwante bedrijven. Grou ligt aan het Pikmeer en beschikt over zeer veel aanlegmogelijkheden.  (SK vloot 2017)

 

Leerdam

Leerdam, rustig en authentiek stadje gelegen aan één van Nederlands mooiste riviertjes, De Linge. Glasstad Leerdam is prachtig gelegen in de provincie Zuid Holland. Een prachtige stad met veel historie, dit is nader te aanschouwen via de stadwandeling onder begeleiding van een gids. Het glas museum is tevens een aanrader voor een bezoek. De binnenstad is klein en gezellig en restaurant 't Veerhuis is een absolute topper voor de afsluiting van de dag. Gelegen aan de Linge beschikt Leerdam over een mooie jachthaven aan de rand van de stad langs de oude stadswallen. WSV de Oude Horn verzorgt voor u een uitstekend verblijf. (SK vloot 2016)

 

Lelystad

Lelystad, de grens tussen het Markermeer en het IJsselmeer. De passantenhaven is keurig, ruim en voorzien van alle gemakken. Bij mooi weer moet je wel rekening houden met stapelen. Batavia Stad is vanaf de haven te voet te bereiken binnen vijf minuten. De VOC replica Batavia ligt op een steenworp afstand. Langs de haven bevinden zich meerdere eet en drink gelegenheden voor een gezellige avond. (R. Vendelbosch SK 244)

 

Terschelling

Terschelling, een prachtig eiland met een prima haven in West-Terschelling. Voorzien van alle faciliteiten. Terschelling is vanaf Kornwerderzand in een ruime drie uur varen te bereiken. Zeker bij helder en zonnig weer is het varen op het Wad een echte aanrader. Op het eiland zijn vele mogelijkheden voor vermaak en plezier aanwezig. (R. Vendelbosch SK 244)

 

Zwolle

Zwolle, gelegen in Overijssel. Omringd door water is Zwolle een uitstekende plaats om met de boot te bezoeken. De passantenhaven bevindt zich in de kern van de stad. De stad beschikt over schitterende schone grachten en een oergezellig stadshart. (SK vloot)

 

Jachthaven Reitdiep (Groningen)

Wij (Aad en Sylvia de Reus SK280) hebben in de zomer van 2014 een vaartocht gemaakt in vele provincies en zo kwamen wij in Groningen terecht.We zijn daar in Jachthaven Reitdiep gekomen, deze jachthaven ligt ongeveer 3 km vanaf het centrum van Groningen.We kunnen deze jachthaven aan iedereen aanbevelen en wel om de volgende redenen. Het zijn brede boxen met een zijsteiger,supervriendelijke havenmeester, de douches en toiletten worden echt goed schoon gehouden, je ligt tussen de winkels en restaurants dus kun je gelijk goed de boot bevoorraden. De boodschappen kan je zo met de winkelwagen naar de boot rijden.Ook staat er een hypermoderne wasmachine en droger,strijkijzer kan men er gratis lenen.  Ook is er een tankstation en je kan er je vuilwatertank er legen.Al met al een superservice en je zit zo in het centrum van Groningen. (A. de Reus SK280)

 

Recreatiegebied de Gouden Ham

Aan de maas tussen Maasbommel en Appeltern ligt een uniek recreatiegebied voor de watersport. Groenstroken met keurige ligplaatsen en zelfs elektra aansluitmogelijkheden, strandjes voor de kinderen, vele fietsroutes en een keur aan culturele mogelijkheden in de omgeving.(SK vloot)

 

Harderwijk

Gelegen tussen het Veluwemeer en het Wolderweid is Harderwijk een van volgende in de rij van steden met een grote historische Nederlandse geschiedenis aan de randmeren. Buiten uiteraard het centrum en de boulevard kunt u zich hier uitstekend vermaken in bekende Dolfinarium direct aan de haven.(SK vloot)

 

Elburg

Gelegen tussen het Drontermeer en het Veluwemeer is Elburg een van de vele steden met een grote historische Nederlandse geschiedenis aan de randmeren. Hier vind u nog de oudste touwslagerij in Nederland, inmiddels ook een museum waar nog actief wordt gewerkt en waar nog handmatig wordt gedraaid.(SK vloot)

 

Lemmer

De plaats die je aandoet voor je het watersportrijke Friesland binnenvaart of weer gaat verlaten. Lemmer is rijk aan historie en het Woudagemaal is daar één van en een aanrader om te bezoeken.(SK vloot)

 

Rotterdam

De Veerhaven in Rotterdam. Bijna elke zuidelijke tocht die de familie Zuidam onderneemt verblijven ze even in deze mooie plek vlakbij de Erasmusbrug en met uitzicht op Hotel New York. (F. Zuidam SK 332.)

 

's Hertogenbosch

Een schitterende stad met veel bezienswaardigheden zoals de Sint Jan Kathedraal of een tocht onder de stad over de rivier de Dieze. Alles op loopafstand van de jachthaven midden in de stad.(SK vloot)

 

Schiermonnikoog

Één uur varen vanaf Lauwersoog. Drie uur voor of drie uur na hoogwater is de haven te bereiken met een SK kotter. Hou je van rust, uitzicht en Waddenvaren dan moet je hier een keer naar toe. De foto laat de haveningang zien bij laagwater. Aan de horizon zie je de spuisluizen van Lauwersoog. (H. de Jonge SK 272)

 

Haarlem

Je vaart dwars door de stad Haarlem die rijk is aan monumentale gebouwen. In het centrum kun je goed liggen en de winkels, supermarkt, restaurants en cafe's zijn op loopafstand.(R. Vendelbosch SK 244)

 

Amersfoort

Via de schitterende rivier de Eem kom je Amersfoort binnen. In de mooi gerenoveerde binnenhaven kun je prima liggen. De stadskern van Amersfoort zit vol met oudheden en een stadstour met gids is een aanrader.(SK vloot)

 

Biesbosch

Een schitterend stuk natuurgebied. Elk jaargetijde heeft hier zijn bekoringen met al zijn verschillende kleuren groen en natuur. Het is een genot om dit gebied te kunnen varen. De webmaster en of oprichter en voormalig secretaris Bert Vendelbosch zijn op aanvraag graag bereid om u te begeleiden door dit mooie gebied mocht u dit ook eens willen ervaren.(R. Vendelbosch SK 244)

 

Sneek

De bakermat van de SK schepen is "Sneek". Elk jaar weer een gezellige drukte op het water. Sneek is het knooppunt van de Friesche wateren en moet je bezoeken als je in de buurt bent. De Sneekweek is ook elk jaar een geweldige happening om life mee te maken.(SK vloot)

 

Maastricht

De stad aan de Maas is Maastricht. Ligplaats is er aan de strekdam of in 'het Bassin'. Wel een prijzige haven maar je ligt er leuk en er wordt regelmatig wat georganiseerd zoals een open lucht concert op een drijvend ponton.(R. Vendelbosch SK244)